Paperzero

Online Kurumsal Sözleşme Gönderimi

04/07/2023

Online sözleşme gönderimi ile tarafların sözleşme süreçlerini hızlı ve güvenli yürütmesi sağlanır. İki tarafın haklarını koruyan e-sözleşmeyle mesafeler aradan kalkar, imzalama süreçleri hızlı ilerler.

Online kurumsal sözleşme gönderimi, işlemlerin internet ortamında kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlar. Online sözleşme, işlemlerin basit bir şekilde yapılması için oldukça başarılı bir yöntemdir.

Paperzero, online imzalama süreçlerine dair her türlü işlemin tek bir platformun üzerinden yapılmasını sağlayan, dijital bir oluşumdur. İşlemlerin online yürütülmesi sayesinde %100 doğa dostu olan bu sistem, sürecin hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bu durumda birçok kişi, tercihini Paperzero’dan yana yapar. Bu sayede başta yasal kurumsal sözleşme gönderimi olmak üzere pek çok işlemi kolay bir şekilde yapmak mümkün hâle gelir.

E-İmza Mobil İmza Görsel İmza

Online Kurumsal Sözleşme Gönderimi Nasıl Yapılır?

Paperzero üzerinden elektronik sözleşme gönderimi yapmak oldukça kolaydır. Sistemin işleyiş şeklinin kolay olması, işlemlerin kısa sürede ve güvenle yapılmasını sağlar. Online kurumsal sözleşme gönderimi 4 aşamada gerçekleşir. İlk aşamada dokümanların sistem üzerinden yüklenmesi gerekir. Ardından kişi ya da kişilere hazırlanan evrak gönderilir ve imzalanması istenir. Son aşamada belge arşivlenir.

Karşı tarafın imza atmak için belgeyi bilgisayara indirmesi gerekir. Kişi isterse elektronik imza veya mobil imza ile yasal geçerli imzalama yapabilir, isterse paraf yerine geçen onaylama sistemini kullanabilir. Dilerse doküman üzerinde görsel imzasını da ekleyebilir. Karşı taraf herhangi bir sebeple ulaşılamaz durumda ise kendisine sistem üzerinden istediği zaman aralıklarında vekil tayin eder. Vekil de imza sürecini yapma olanağına sahiptir.

Paperzero’da çeşitli paketler bulunur. Bunlar:

  • X-small
  • Small
  • Medium
  • Largedir.

Her bir paketin farklı özellikleri bulunur. X-small paket, kurumdaki tek imzacının olduğu durumlarda tercih edilir. Yılda ortalama 120 sözleşme gönderen kişiler için uygundur. Bu paket, basit işlemler yapan ve raporlamaya ihtiyaç duymayan kişilerin tercihidir.

Small paket, imza ve onay yetkisinin maksimum 5 kişide olduğu kurumlar için uygundur. Ayda ortama 300 doküman imzalayan ve raporlama ihtiyacı olmayan kişiler işlemlerini small paket ile yapar. Daha büyük kurumlar için medium ve large paketleri tercih etmesi gerekir. Medium pakette imza ve onay yetkisi maksimum 20, large pakette 100 kişiyle sınırlıdır. Birden fazla dokümanın aynı anda imzalanması gerektiğinde large paket işlemleri kolaylaştırır.

Online Kurumsal Sözleşme Göndermenin Faydaları

  • Kanunlara Uygunluk: İnternet üzerinden kurumsal sözleşme göndermek, kanunlara uygun şekilde çalışmayı sağlar. Kullanıcılar elektronik imza veya mobil imza kullanıyorsa, 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun şekilde belgelerini imzalatma şansına sahiptir.
  • Hız ve Kolaylık: Online kurumsal sözleşme gönderme işlemlerini oldukça hızlı bir şekilde ve mekan bağımsız yapmak mümkündür. Kullanıcılar, kısa sürede işlemleri yaparak zamandan tasarruf elde eder. Ayrıca sistemin çalışma şeklinin kolay olması, birçok kişi tarafından tercih edilme nedenleri arasındadır.
  • Ekonomik Bir Çözüm: Kurumsal sözleşme göndermenin birçok açıdan ekonomik olduğunu söyleyebiliriz. Sistemin ekonomik olma nedenlerinden bir tanesi tarafların imza atma ya da belge gönderme süreçlerini internet üzerinden yapabilmesi, yazıcı, kartuş, kargolama ve arşivleme masraflarını ortadan kaldırır.
  • Süreç Takibi Hızlıdır: Online sözleşmelerde süreç hızlı bir şekilde ilerler. Kurumlar, işlemlerin her aşamasını kısa sürede hazırlayarak, kullanıma hazır hâle gelmesini sağlar. Dokümanlara saniyeler içinde ulaşmak mümkündür. Süreci takip ederken kimlerin imza atıp atmadığını kısa sürede değerlendirebilirsiniz. Ayrıca süreç takibiniz ve hatırlatmalarınız düzenli şekilde tüm imzalama süreciniz tamamlanana kadar yapılır.
  • Sürdürülebilir bir çözümdür: Kağıt kullanımını sıfırlayan, kargolama süreçlerini ortadan kaldıran Paperzero ile karbon emisyonu azalır. Kağıtla gerçekleştirilen her bir evrak sürecinin ortalama karbon ayak izi 500 g iken, Paperzero ile gerçekleştirilen her evrak sürecinde karbon ayak izi sadece 0.1 g!

E-sözleşme, dijital dönüşümün hayatın her alanına girmesiyle birlikte büyük önem kazanan bir oluşumdur. Geleneksel yöntemlerden ziyade, tamamen dijital şekilde ilerleyen sözleşme sürecinde ek özel kurallara ihtiyaç yoktur. Borçlar Hukukunda belirtilen hükümler, online sözleşmelerde de geçerliliğini korur.

Online anlaşma imzalama süreçleri pek çok alanda kullanılır. Mal satımı, ürün alımı, hizmet sunumu, şirket içi iş süreçleri, insan kaynakları, ödeme talimatları gibi alanlarda yaygın olarak tercih edilir. Online sözleşmelerde tarafların aynı yerde olmasına gerek yoktur. E-sözleşme mekândan bağımsız olarak gerçekleşir. Bu nedenle taraflar işlemlerini kolayca yaparak, imza sürecinin kısa sürede tamamlanmasını sağlar. Bu sebeple de online sözleşme gönderimi işleminin birçok açıdan faydalı olduğunu söyleyebiliriz.