Paperzero

Online Sözleşme İmzalama Nedir ve Nasıl Yapılır?

09/02/2023

Online Sözleşme İmzalama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Reel dünyada kâğıt üzerinde yapılan sözleşmeler dijital dünyada aynı yasal geçerlilikle internet üzerinden de yapılabilmektedir. Online ya da çevrimiçi sözleşme olarak adlandırılan dijital sözleşmelerde yasal geçerliliği olması için e-imza teknolojisi kullanılır. Elektronik ortamda hazırlanan sözleşmenin elektronik veya mobil olarak imzalanması yeterlidir.

Online Sözleşme İmzalama Nasıl Yapılır?

Online olarak sözleşme imzalamada öncelikle elektronik ya da mobil imza sahibi olmak ve de bir elektronik imza platformu kullanmak gerekir. Paperzero, dijital sözleşmelerinizin imzalama süreçlerini yönetmek ve arşivlemek için oluşturulmuştur. Kişinin ihtiyacına göre paketleri bulunur ve bu doğrultuda basic kullanımdan çok modüllü kullanımlara kadar seçenekler sunar.

Basit Hızlı Yasal

Paperzero üzerinde mantık basit ve kolaydır. Platforma üye olduktan sonra sözleşmenizi / anlaşmanızı yükleyebilir ve iletmek istediğiniz tarafların mail adresini yazarak kendilerine gönderebilirsiniz. Karşı tarafın üye olması gerekmez ve rahatlıkla imzalamasını yapabilir. Sözleşmenizin imzalama süreçleri tamamlandıktan sonra tarafınıza bilgilendirme gelir ve arşivleyerek yine platform üzerinde saklayabilirsiniz. Böylelikle yalnızca birkaç adımda online sözleşme imzalama süreçleri tamamlanabilir.

Online Sözleşme Gönderimi Nasıl Yapılır?

Dijital ortamda online sözleşme gönderme işleminde ıslak imzaya eşdeğer olan e- imza ile sözleşmeler hukuki nitelik kazanır. Elektronik ortamda taraflara gönderilen sözleşmelerde Paperzero gibi imzalama platformları kullanılır. Dijital sözleşmeler kağıt ,baskı ve kargolama maliyetlerini sıfırladığından ve daha hızlı olduğundan oldukça avantaj sağlamaktadır.

Sözleşmelerin ya da anlaşmaların kısacası imza veya onay gerektiren her türlü dokümanın hazırlanması ve göndermesi çok kolay ve hızlıdır.

E-dönüşüm süreçleriyle birlikte online imza ve sözleşme kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Saniyeler içinde sözleşmeler yapılabilmektedir. Online sözleşme iş verimliliğini hızlandıran ve kaliteyi arttıran bir yöntemdir.

Online Sözleşme Kullanım Alanları Nelerdir?

Online sözleşme kullanım alanları oldukça geniştir. Dijital ürün ve hizmet satışlarında, bankacılık hizmetleri, otel-konser-ulaşım rezervasyonu gibi hizmetler, giysi-kitap-teknolojik ürün gibi ürün satışlarında ve daha birçok alanda online sözleşme kullanılır. İnternet üzerinden satın alınan her şey için kabul edilen sözleşmeler dijital sözleşmelerdir. Bu sözleşmeler tarafların uzaktan, online olarak anlaştıkları sözleşme biçimleridir.

Günlük hayatta şirketler ve tüketiciler arasında milyonlarca online sözleşme gerçekleşir. İnternetten aldığınız bir ürünü satın alırken dijital sözleşme yaparak satın alırsınız. Şirketler ve tüketiciler arasında, şirketler ve şirketler arasında online sözleşmeler yaygın olarak kullanılır.

Online Kira Sözleşmesi Nasıl Gönderilir?

Ev ve işyeri kiralarken hazırlanan kira sözleşmesinde mülkün cinsi, iletişim bilgileri, kiralanacak yerin ve mülk sahibinin adresi gibi bilgiler yer alır. İnternet ortamında hazırlanan kiralama sözleşmesi kiracı, kiralayan, kira süresi, kira bedeli verilerini içeren dijital belgedir. Kiracının hak ve yükümlülükleri sözleşmede belirtilir.

Online kira sözleşmesi tüm hukuki gereklilikleri kapsayacak şekilde hazırlandıktan sonra Paperzero üzerinden elektronik ortamda gönderilebilir. paperzero üzerinden karşı tarafın e-mailine sözleşme hızlı bir şekilde gönderilir. Karşı tarafın Paperzero üyesi olması gerekmemektedir, yalnızca dokümanını inceleyip elektronik ya da mobil imzasını atabilir. E-posta yoluyla resmi evrak standartlarına uygun olarak gönderilen belge e- imza teknolojisi ile imzalanarak hukuki geçerliliğini sağlar.

Online Satış Sözleşmesi Gönderimi

Elektronik ticaret sitelerinden verilen siparişlerde online satış sözleşmesi tüketici ve e-ticaret sitesi arasında mesafeli satış sözleşmesi olarak yapılır. Alıcının ve satıcın alışveriş hususunda karşılıklı anlaşmaya vardıklarını gösteren online satış sözleşmesi elektronik ortamda alıcıya gönderilir.

Alıcı sözleşmeyi onayladıktan sonra sipariş verdiği ürünlerin bedelini ödeyerek satın alma işlemini gerçekleştirebilir. Sözleşmede ürün ve hizmet sağlayıcının iletişim bilgileri, fiyat, teslimat, ek masraf bilgileri, ödeme ve şikâyetlere ilişkin çözüm bilgileri, cayma hakkına dair bilgiler yer alır. Online satış sözleşmesi alıcıya kullanılan dijital platformlar aracılığı ile e-posta olarak gönderilebilir.